صانا سرویس

تعمیرات و فروشگاه

تلفن

05138721212
09150881992

آدرس

مشهد، بلوار پیروزی، بلوار رضوی، ابتدای رضوی 22، فاز تجاری، پلاک 5

صانا سرویس؛ کنار شما، رو به آینده

گاز یخچال | معرفی 7 گاز مبرد یخچال

گاز یخچال

یکی از مهم ترین بخش ها در سیستم یخچال، چرخه فشرده سازی گاز یخچال است که در نهایت منجر به سرمایش فضای داخلی یخچال خواهد شد.

در مواردی ممکن است در استفاده از یخچال با کاهش یا اتمام گاز رو به رو شوید که در این شرایط با مشکلات متفاوتی در عملکرد یخچال مواجه خواهید شد، در این راستا قصد داریم تا در این مقاله شما را به طور کامل با علت کاهش یا اتمام گاز یخچال، علائم کاهش یا اتمام گاز، مراحل شارژ گاز، وظیفه این بخش در سیستم یخچال، انواع گاز و …. به طور کامل آشنا کنیم.

مطالعه مفید: تعمیر یخچال مشهد | سرویس یخچال در کمترین زمان ممکن

چرخه فشرده سازی گاز در یخچال

 

چرخه فشرده سازی گاز در یخچال

 

در چرخه فشرده سازی، گاز در ابتدا وارد کمپرسور شده و در این قسمت فشار سیال به بالاترین نقطه خود می رسد که در نتیجه گرمای زیادی پیدا می کند و پس از رسیدن به بالاترین درجه گرما، در لوله های کندانسور جریان پیدا کرده و این چرخه منجر به از دست دادن دمای گاز می شود. جالب است بدانید که گاز یخچال پس از کاهش دما به حالت مایع تبدیل می شود.

پس از تبدیل گاز به حالت مایع این ماده از یک شیر فشار شکن عبور می کند و سپس وارد محفظه یخچال (اپراتور) می شود و پس از وارد شدن به این محفظه فشار گاز کاهش پیدا کرده و در همان حالت مایع به صورت سرد وارد اپراتور خواهد شد. در ادامه با وظایف سه بخش کمپرسور، کندانسور و شیر فشار شکن در چرخه فشرده سازی گاز آشنا خواهید شد.

  • کمپرسور: فشرده سازی گاز
  • کندانسور: کاهش دمای گاز
  • شیر فشار شکن: آماده کردن گاز برای ورود به اپراتور

مطالعه مفید: آشنایی با تعمیر کمپرسور یخچال (موتور یخچال)

کاهش یا اتمام گاز در یخچال

 

کاهش یا اتمام گاز در یخچال

 

یکی از مواردی که در استفاده از هر یخچالی ممکن است با آن مواجه شوید کاهش یا اتمام گاز است که در واقع این اتفاق در روند عادی یخچال رخ نمی دهد مگر اینکه یخچال شما با مواردی همچون نشت گاز مواجه شده باشد.

همانطور که پیش تر اشاره کرده ایم گاز یخچال در واقع منجر به کاهش دما و سرمای فضای داخلی یخچال می شود در نتیجه گاز در یخچال از اهمیت بسیاری برخوردار است و در این راستا در زمان کاهش یا اتمام گاز بایستی مجدد گاز دستگاه را شارژ کنید. نشتی گاز ممکن است به دلایل مختلفی رخ می دهد که در ادامه چند نمونه از این دلایل را به شما معرفی می کنیم.

  • نشت گاز در کندانسور
  • نشت گاز در اپراتور
  • نشت گاز در خطوط لوله
  • وجود مشکل در کمپرسور یخچال
  • عمر طولانی یخچال

علائم کاهش یا اتمام گاز در یخچال

در صورت کاهش یا اتمام گاز یخچال با علائم متفاوتی رو به رو خواهید شد که در ادامه رایج ترین علائم کاهش گاز دستگاه را به شما معرفی می کنیم تا در صورت مشاهده این موارد در کوتاه ترین زمان به تعمیر و شارژ گاز دستگاه بپردازید و از آسیب دیدن دستگاه جلوگیری کنید.

  • افزایش دمای یخچال
  • فاسد شدن مواد غذایی زودتر از موعد
  • بوی نامطبوع در اطراف یا فضای داخلی یخچال
  • دمای بسیار بالای کندانسور و لوله های کندانسور در حین فعالیت
  • و….

در نظر داشته باشید که در صورت کاهش یا اتمام گاز ممکن است با مشکلات دیگری در قطعات مختلف یخچال رو به رو شوید که در نتیجه بایستی در اولین فرصت به رفع مشکل نشتی گاز در یخچال بپردازید.

مطالعه مفید: آشنایی با علائم کم شدن گاز یخچال

مراحل شارژ گاز در یخچال

 

مراحل شارژ گاز در یخچال

 

برای شارژ گاز یخچال در اولین مرحله بایستی از تکنسین تعمیر یخچال مشهد کمک بگیرید زیرا شارژ گاز نیازمند دانش، مهارت و تجربه است.

برای رفع مشکل نشت گاز، تکنسین در ابتدا به بررسی دستگاه برای پیدا کردن منبع نشت گاز می پردازد و پس از اطمینان از علت نشت گاز، نشتی را بر طرف کرده و سپس دستگاه را مجددا شارژ می کند به طور مثال در صورتی که نشت گاز در لوله های کندانسور باشد با استفاده از جوش به تعمیر لوله میپردازند یا در مواردی لوله کندانسور را تعویض می کنند.

پس از بر طرف کردن مشکل، نوبت به شارژ دستگاه می رسد که این کار در منزل شما نیز قابل انجام است.

گاز های یخچال در مدل های متفاوتی تولید و به بازار ارائه می شوند که هر یک مناسب سیستم متفاوتی از یخچال هستند و در واقع نمی توان هر نوع گازی را برای هر مدل دستگاهی استفاده کرد و بایستی با توجه به دفترچه راهنما یخچال، نوع گاز مناسب برای دستگاه را انتخاب کنید.

بعد از شارژ گاز دستگاه، پس از گذشت چند ساعت می توانید سیم برق یخچال را به پریز متصل کنید. در نظر داشته باشید که به هیچ وجه نباید در بازه زمانی کوتاهی پس از شارژ گاز، یخچال را روشن کنید. پس از اتمام شارژ دستگاه بایستی حتما نحوه عملکرد دستگاه را بررسی کنید و در صورت وجود مشکل در عملکرد یخچال مجدد با تکنسین تعمیر یخچال تماس بگیرید.

مطالعه مفید: 15 علت سرد نکردن یخچال و فریزر

انواع گاز یخچال

 

گاز یخچال

 

همانطور که پیش تر اشاره کرده ایم گاز ها در انواع متفاوتی تولید و به بازار ارائه می شوند و در این راستا در ادامه می توانید با انواع گاز یخچال به طور کامل آشنا شوید.

مطالعه مفید: انواع گاز مبرد یخچال | بهترین گاز مبرد یخچال چیست؟

گاز 11R

این گاز در واقع بی رنگ و بدون بو است و همچنین به دلیل نقطه جوش بسیار بالا با استفاده از فشار کم نیز می توان از آن استفاده کرد و به علاوه مصرف کمتری نسبت به دیگر گاز های یخچال دارد.

گاز 12R

این گاز نیز همانند گاز 11R بی رنگ و بدون بو است اما یکی از معایب این گاز ضرر بسیار آن برای محیط زیست بوده و در واقع در برخی از کشور ها استفاده از این گاز ممنوع می باشد.

جالب است بدانید بر خلاف ممنوعیت این گاز در برخی از کشور ها، در بسیاری از مناطق استفاده از این گاز بسیار محبوب بوده و همچنین از آن به عنوان سوخت نیز استفاده می کنند. از این گاز در سیستم های تهویه هوا و کپسول آتش نشانی نیز استفاده می شود.

گاز R141

این نوع یکی از پر کاربرد ترین انواع گاز در سیستم یخچال به شمار می رود که بی رنگ بوده و همچنین غیر قابل اشتعال است.

از این گاز یخچال به عنوان جایگزینی برای گاز R22 نیز استفاده می شود و در واقع این گاز سرمایشی است و همچنین در انواع کولر ها و .. مورد استفاده قرار می گیرد.

گاز R402

این گاز که نسبت به دیگر گاز ها از خطر کمتری برای محیط زیست برخوردار است در دستگاه هایی همچون یخچال، کولر، چیلر و کپسول آتش نشانی مورد استفاده قرار می گیرد.

گاز R404

گاز R404 که در واقع بی رنگ است با استفاده از کاهش دما منجر به سرمایش می شود. از این گاز در کولر های گازی، اسپیلت، چیلر و کپسول آتش نشانی استفاده می شود.

جالب است بدانید این گاز در صنعت های متفاوتی همچون اتومبیل سازی، دارو سازی و قطعات الکترونیک نیز از کاربرد گسترده ای برخوردار است.

گاز R600a

یکی از بهترین مزایای این گاز یخچال، سرمای بسیار بالای آن است که به این دلیل در یخچال های ساید بای ساید بیشتر از این گاز استفاده می شود و همچنین گاز R600a از ضرر کمتری برای محیط زیست برخوردار است.

گاز R600a یکی از گران ترین گاز ها به شمار می رود و همچنین در نظر داشته باشید که این گاز امکان اشتعال و آتش سوزی دارد در نتیجه بایستی در استفاده از آن بسیار احتیاط کنید.

گاز R134

این گاز از قیمت بسیار مناسبی برخوردار بوده و همچنین کاربرد گسترده ای در سیستم چیلر های بزرگ دارد اما در برخی از یخچال ها نیز از آن استفاده می شود.

قیمت گاز یخچال

قیمت گاز با توجه به معیار های متفاوتی تعیین می شود که در ادامه چند نمونه از آن ها را به شما معرفی می کنیم.

  • نوع گاز
  • حجم گاز
  • ویژگی های گاز
  • کیفیت گاز
  • نوع یخچال
  • و..

حجم زیاد گاز در یخچال

 

حجم زیاد گاز در یخچال

 

جالب است بدانید که زیاد بودن گاز یخچال همچون کم بودن آن منجر به ایجاد مشکلاتی در استفاده از دستگاه می گردد که یکی از این موارد یخ زدن لوله های پشت یخچال یا همان لوله های کندانسور به دلیل وجود حجم زیاد گاز در یخچال است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *