صانا سرویس

تعمیرات و فروشگاه

تلفن

05138721212
09150881992

آدرس

مشهد، بلوار پیروزی، بلوار رضوی، ابتدای رضوی 22، فاز تجاری، پلاک 5

صانا سرویس؛ کنار شما، رو به آینده

مخترع یخچال چه کسی است؟

مخترع یخچال

یکی از دغدغه های همیشگی مردم در گذشته خنک نگه داشتن مواد غذایی بوده است زیرا کاهش دما در فضای نگهداری مواد غذایی منجر به افزایش ماندگاری آن ها خواهد شد و به این دلیل پیش از اختراع یخچال در گذشته، انسان ها برای افزایش ماندگاری مواد غذایی خود از یخ استفاده می کردند به طوری که یخ هایی که در دریاچه و رودخانه ها تشکیل شده اند را در بین مواد غذایی قرار می دادند تا آن ها عمر طولانی تری داشته باشند و فاسد نشوند.

انسان ها به مرور برای کاهش دما در فضای نگهداری مواد غذایی خود محفظه هایی را می ساختند و مواد غذایی را در آن ها قرار می دادند.

در این مقاله علاوه بر آشنایی با مخترع یخچال با مواردی همچون شرایط انسان ها پیش از اختراع اولین یخچال، انواع یخچال، اولین کارخانه یخچال سازی در ایران و دنیا و … آشنا خواهید شد.

‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎
‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صانا سرویس؛ کنار شما، رو به آینده

در صورت مشاهده هر گونه مشکل در لوازم خانگی و نیاز به مشاوره یا عیب یابی لوازم خود می توانید با ثبت درخواست سرویس در محل، در کمتر از 30 دقیقه خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنید.

‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎
‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

یخچال چیست؟

 

یخچال چیست؟

 

یخچال در واقع دستگاهی است که از یک سیستم پیشرفته و همچنین پیچیده برای تازه نگه داشتن مواد غذایی استفاده می کند. این دستگاه مجهز به قطعات بسیاری بوده که این قطعات به طور پیوسته با یکدیگر در ارتباط هستند و هدف اصلی آن ها خارج کردن گرما از فضای داخلی یخچال به فضای بیرونی است.

پیش از اختراع اولین یخچال دنیا

شاید برای شما جالب است که بدانید پیش از اولین اقدام مخترع یخچال در جهت ساخت این دستگاه، انسان ها برای نگهداری مواد غذایی خود از چه روشی استفاده می کردند؟ در این راستا قصد داریم تا در این مقاله شما را با شرایط انسان ها پیش از ساخت یخچال توسط مخترع یخچال در دنیا آشنا کنیم.

برف و یخ یکی از پر کاربرد ترین موارد در نگهداری مواد غذایی در گذشته به شمار می رفتند زیرا، در فصول سرد افراد سوراخ های بزرگی را با نام سرداب در زمین حفر می کردند و در کف این حفره ها از چوب، کاه و یا پوشال استفاده می کردند و سپس با استفاده از یخ و برف داخل حفره را پر می کردند و مواد غذایی را در آن جا قرار می دادند.

در برخی از موارد نیز انسان ها برای نگهداری مواد غذایی خود از چاه، چشمه و غار ها استفاده می کردند به این صورت که مواد غذایی را داخل ظروف سفالی در بسته قرار می دادند و در داخل چشمه ها زیر سایه می گذاشتند تا ظرف سفالی در معرض نور آفتاب قرار نگیرد، این روش بیشتر در فصل هایی که برف و یخبندان وجود نداشت انجام می شد.

مطالعه مفید: تعمیر یخچال مشهد | سرویس یخچال در کمترین زمان ممکن

اختراع یخچال

 

اختراع یخچال

 

در واقع اولین جرقه اختراع یخچال به دست ابوعلی سینا بود زیرا این دانشمند اولین فردی بود که در قرن یازده مبرد را اختراع کرد، نام دیگر مبرد چگالنده است. این وسیله قادر است بخار ها را سرد کرده و آن ها را به مایع تبدیل کند.

مبرد امروزه یکی از مهم ترین بخش ها در یخچال ها به شمار می رود که تاثیر بسزایی در عملکرد این دستگاه دارد در نتیجه یکی از اولین مخترعان یخچال در دنیا ابوعلی سینا است.

مطالعه مفید: معرفی 13 مورد از قطعات یخچال

اولین یخچال ها

در ادامه مسیر و تاریخچه یخچال را به ترتیب بازه زمانی برای شما شرح می دهیم تا به طور کامل با روند پیشرفت یخچال ها از گذشته تا به امروز آشنا شوید و با مخترع یخچال نیز آشنا شوید.

مطالعه مفید: قدیمی ترین یخچال های جهان

ساخت ساده ترین یخچال سال 1755

طبق اطلاعاتی که تا به امروز کسب کرده ایم از سال 1755 اولین یخچال ها همراه با ساده ترین امکانات وجود داشته اند تا اینکه پروفسور “ویلیام کولن” که در اسکاتلند زندگی می کرد یخچالی در ابعاد کوچک طراحی کرد که این دستگاه مجهز به یک پمپ و یک محفظه بود که پمپ مکشی را در یخچال ایجاد می کرد که در نهایت منجر به کاهش نقطه جوش می شد و بعد از این فرایند گرمای محیط اطراف را جذب خود می کرد و به بیرون انتقال می داد.

اولین یخچال مجهز به کمپرسور در سال 1805

 

مخترع یخچال

 

در سال 1805 “الیور ایوانز” که فردی آمریکایی بود برای اولین بار توانست کمپرسور بخار را اختراع کند، این وسیله قادر بود نقطه جوش را با استفاده از مکش کاهش دهد.

مطالعه مفید: آشنایی با تعمیر کمپرسور یخچال (موتور یخچال)

طراحی اولین سیستم یخچال در سال 1834

در سال 1834 فردی با نام “جیکوب پرکینز” موفق به ساخت اولین سیستم یخچالی شد. این سیستم قادر بود بدون اتلاف انرژی کار کند و عملکرد بسیار بالایی داشته باشد اما این یخچال از نظر تجاری رشد چشمگیری نداشت.

اولین یخچال مجهز به سیستم نگهداری هوای خنک در سال 1858

در سال 1842 اولین یخچالی که قادر بود هوای خنک را در فضای داخلی خود نگهداری کند اختراع شد که مخترع یخچال فردی آمریکایی با نام “جان گوری” بود اما این یخچال نیز پیشرفتی از نظر تجاری نداشت.

اولین دستگاه یخ ساز در سال 1851

“جیمز هاریسون” که روزنامه نویس بریتانیایی بود موفق به ساخت اولین دستگاه یخ ساز در دنیا شد که این دستگاه را در سال 1851 اختراع کرد و امکان قرار دادن مواد غذایی و همچنین انواع نوشیدنی ها در مدت زمان نسبتا طولانی در این دستگاه وجود داشت.

یخچال دو درب سال 1913

“فرد ولف” یکی از مخترعان در صعنت ساخت یخچال و فریزر بود که توانست اولین یخچال دو درب را اختراع کند. در قسمت بالای این دستگاه فریزر و در قسمت پایین که فضای بیشتری نسبت به قسمت بالا داشت یخچال وجود داشت.

کمپرسور در یخچال پیشگام گسترش ساخت انواع یخچال در سال 1916

یکی از موثر ترین اقدامات در جهت گسترش پیشرفت سیستم یخچال ها ادغام کمپرسور در سیستم این دستگاه بود که امروزه با استفاده از این ترکیب یخچال های پیشرفته ای به بازار ارائه می شود.

پس از ساخت اولین یخچال با استفاده از کمپرسور، کمپانی های بسیاری شروع به تولید یخچال کردند و در نهایت در سال 1921 فردی با نام “چارلز فرانکلین” موفق به اختراع موتور هایی شد که امروزه با استفاده از آن ها یخچال ها از کارایی و عمر بسیار طولانی برخوردار هستند. یخچالی که چارلز فرانکلین طراحی کرد خطرات بسیار کمتری را در مقابل دیگر یخچال های ساخته شده پیش از آن داشت.

یخچال نفتی

جالب است بدانید در گذشته یخچال هایی وجود داشته اند که با استفاده از نفت کار می کردند و در واقع برای تولید حرارت در ژنراتور از نفت استفاده می کردند. در یخچال های نفتی عملکرد یخچال بر مبنای جذب و دفع آمونیاک در آب انجام می شد و این یخچال ها از قسمت متحرکی برخوردار نبودند و همچنین بی صدا بودند و با استفاده از فشرده سازی مبرد و کمپرسور کار می کردند.

امروزه در ساخت یخچال ها گاز و برق جای نفت را در سیستم یخچال های گذشته گرفته اند. لازم به ذکر است که مخترع یخچال نفتی “آلبرت اینشتین” و “لئو زلارد” بودند.

همانطور که مشاهده کردید نمی توان اختراع اولین یخچال را به مختص به سال یا شخصی مشخص دانست زیرا این دستگاه با استفاده از پیشرفت علم رشد چشمگیری داشته است و هر روزه امکانات بیشتری به آن اضافه شده است تا در نهایت امروزه یخچال ها قادر هستند کارایی بسیار منحصر به فردی را در زندگی انسان ها داشته باشند.

اولین کارخانه یخچال سازی در جهان

پس از فرآیندی که مخترع یخچال طی کرد و با تغییرات بسیار این دستگاه وارد بازار شد، اولین کارخانه یخچال سازی در جهان کارخانه جنرال الکتریک بوده است که این کمپانی فعالیت خود را از سال 1915 شروع کرد. پس از این کارخانه، کارخانه های دیگری همچون کارخانه کلویناتور، سرول و … شروع به تولید یخچال کردند.

تاریخچه مسیر یخچال ها تا کشور ایران

 

تاریخچه مسیر یخچال ها تا کشور ایران

 

در واقع ورود یخچال به ایران پس از اقدامات مخترع یخچال، از تاریخچه ای طولانی مدت در حدود 1700 سال پیش برخوردار است که در آن زمان یخچال های عمومی مجهز به یک استخر و دیواری بلند بودند تا از این طریق از گرم شدن آب یخ زده داخل استخر پیشگیری کنند. این یخچال ها در واقع یک بنای معماری بودند که از این بنا در راستای نگه داری مواد غذایی استفاده می کردند.

اما ورود اولین دستگاه یخچال به ایران در سال 1339 بود که پس از ورود این یخچال در سال 1343 برای اولین بار کارخانه تولید یخچال در ایران افتتاح شد. مکان اولین کارخانه یخچال سازی در ایران واقع در بیابان های شرق تهران بود که امروزه با نام خیابان پیروزی شناخته می شوند. این کارخانه با اسم برند فیلور فعالیت خود را در زمینه ساخت یخچال آغاز کرد.

انواع یخچال های نسل جدید

 

انواع یخچال های نسل جدید

 

هر روزه با پیشرفت علم و تکنولوژی مدل های متفاوتی از انواع یخچال ها تولید و به بازار ارائه می شوند که در ادامه چند نوع از آن ها را معرفی می کنیم.

  • یخچال و فریزر دو قلو
  • یخچال و فریزر ساید بای ساید
  • یخچال و فریزر آزمایشگاهی
  • یخچال و فریزر فروشگاهی
  • یخچال مینی
  • فریزر مینی
  • و ….

مطالعه مفید: یخچال چه مارکی خوبه؟ بررسی بهترین برندهای یخچال

مسیر یخچال ها از گذشته تا به امروز

 

مسیر یخچال ها از گذشته تا به امروز

 

همانطور که مشاهده کردید یخچال ها مسیر طولانی را در رسیدن به جایگاه کنونی خود تا به امروز طی کرده اند و هر روزه قابلیت های جدیدی به آن ها توسط مخترع یخچال و افرادی که بر روی این دستگاه تغییراتی اعمال کرده اند، اضافه شده است. همانطور که امروز مشاهده می کنید یخچال هایی که در گذشته تنها بناهای گنبدی شکل بزرگ بودند و به صورت عمومی از آن ها استفاده می کردند امروزه دارای امکاناتی زیادی هستند و در هر خانه ای نوعی از این دستگاه وجود دارد. در ادامه بسیاری از امکانات و همچنین قابلیت های یخچال های نسل جدید را به شما معرفی می کنیم.

  • آب سرد کن
  • یخ ساز
  • مجهز به کشو و قفسه های کاربردی
  • ابعاد مناسب
  • پنل لمسی
  • قفل کودک
  • قابلیت تنظیم دما
  • استفاده از جنس بدنه ضد زنگ
  • مجهز به سیستم برفک زدایی
  • و…

انواع برند های یخچال در ایران

پس از ساخت یخچال توسط مخترع یخچال، کمپانی های بسیاری امروزه در سراسر جهان به تولید یخچال های مختلف پرداخته اند و امروزه ایران نیز در صنعت ساخت یخچال از پیشرفت چشمگیری برخوردار است و همانطور که مشاهده می کنید هر روزه برند های معتبر، یخچال هایی با کیفیت عالی به بازار ارائه می دهند.

برند هایی همچون اسنوا، دوو، پاکشوما، هیمالیا، الکترواستیل و …. همگی بخشی از انواع برند های ایرانی در تولید یخچال هستند که امروزه از رضایتمندی بسیاری در بین مردم برخوردار هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدول محتوا