صانا سرویس

تعمیرات و فروشگاه

تلفن

05138721212
09150881992

آدرس

مشهد، بلوار پیروزی، بلوار رضوی، ابتدای رضوی 22، فاز تجاری، پلاک 5

صانا سرویس؛ کنار شما، رو به آینده

کندانسور یخچال چیست؟

کندانسور یخچال

کندانسور یخچال همواره یکی از مهم ترین بخش ها در سیستم پیچیده یخچال به شمار می رود که از وظایف بسیاری برخوردار است.

برای استفاده صحیح از یخچال بایستی به طور کامل با عملکرد و قطعات یخچال آشنا شوید و همچنین نحوه بررسی و تعمیر این قطعه را بیاموزید تا در صورتی که با بروز مشکل در عملکرد یخچال مواجه شدید در کوتاه ترین زمان به بررسی و تعمیر این قطعه بپردازید.

یکی از مهم ترین قطعاتی که بایستی با آن آشنا شوید کندانسور یخچال است که از وظایف بسیاری در سیستم یخچال برخوردار است به این دلیل می توانید در این مقاله به طور کامل با کندانسور و وظایف آن، نحوه نظافت کندانسور و همچنین علائم رایج مبنی بر وجود مشکلاتی در کندانسور و … آشنا شوید.

مطالعه مفید: تعمیر یخچال مشهد | سرویس یخچال در کمترین زمان ممکن

وظایف کندانسور

 

وظایف کندانسور

 

کندانسور معمولا در پشت یخچال قرار می گیرد و وظیفه اصلی آن سرمایش فضای داخلی یخچال است. هوای خنک همواره در لوله های داخلی کندانسور یخچال در گردش است و این چرخه در لوله ها منجر به خنک نگه داشتن فضای داخلی یخچال می شود.

این قطعه که یکی از انواع قطعات مکانیکی یخچال به شمار می رود در واقع مبرد را خنک کرده و آن را از حالت گاز به مایع تبدیل می کند.

دمای کندانسور معمولا بیشتر از دمای محیط اطراف است و حرارت خود را به محیط منتقل می کند و بخاری که از این واکنش حاصل می شود را به صورت تقطیر شده به مایع تبدیل می کند، به این دلیل تولید کننده ها و همچنین متخصصین یخچال توصیه می کنند یخچال ها را در محیط گرم قرار ندهید و همچنین یخچال بایستی حدود 30 سانتی متر با دیوار پشت خود فاصله داشته باشد.

کندانسور یخچال را با استفاده از آلیاژ فولادی می سازند و همچنین در ساختار این قطعه از پره هایی استفاده می شود که این پره ها منجر به انتقال حرارت به طور مناسب تری خواهند شد.

در واقع وظیفه اصلی کندانسور در یخچال، سرمایش و دور کردن گرما از فضای داخلی است. در ادامه می توانید نحوه عملکرد کندانسور را به ترتیب مطالعه کنید.

  1. گاز خنک کننده توسط کمپرسور در لوله های کندانسور جریان پیدا می کند و این گاز به بالاترین میزان دما در بخش کندانسور می رسد.
  2. به بالاترین میزان دما در کندانسور دمای اشباع گفته می شود و در این مراحل گاز کم کم متراکم شده و به حالت مایع تبدیل می شود.
  3. در طی روند مداوم این چرخه پس از گذشت مدتی بخار کاهش پیدا کرده و حجم مایع افزایش پیدا می کند.

مطالعه مفید: مخترع یخچال چه کسی است؟

نظافت کندانسور

 

نظافت کندانسور

 

همانطور که پیش تر اشاره کرده ایم کندانسور یکی از مهم ترین قسمت های یخچال به شمار می رود که ورود و خروج آب و مایع از سوی کمپرسور در این قطعه جریان دارد که در نتیجه ممکن است فضای گردش این محتویات یعنی لوله های کندانسور آلوده شده باشد و به این دلیل نظافت کندانسور یخچال از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در ادامه با استفاده از بهترین روش ها نحوه تمیز کردن کندانسور را به طور کامل به شما آموزش می دهیم.

جدا سازی سیم برق

به خاطر داشته باشید برای نظافت هر یک از بخش های یخچال بایستی در ابتدا سیم برق یخچال را از پریز جدا کرده و سپس برای نظافت دستگاه اقدام کنید.

جدا سازی پنل پشتی یخچال

 

جدا سازی پنل پشتی یخچال

 

در اولین مرحله نظافت بایستی پنل پشتی را به طور کامل باز کنید تا دسترسی آسان تری به کندانسور یخچال داشته باشید. پس از دسترسی به کویل های کندانسور بایستی با استفاده از جارو برقی تمامی گرد و غبار و آلودگی های روی کویل ها را تمیز کنید. توجه داشته باشید که لوله های کویل از حساسیت نسبتا بالایی برخوردار هستند و به این دلیل بایستی با دقت فراوانی این بخش را تمیز کنید تا در حین نظافت، به این بخش آسیبی وارد نشود.

گرد گیری

 

گرد گیری

 

جالب است بدانید امروزه برس هایی مخصوص نظافت کندانسور یخچال در تمامی فروشگاه های لوازم یدکی به فروش می رسد که می توانید با استفاده از این برس ها به طور کامل این بخش را گردگیری کنید و آلودگی هایی که پس از نظافت با استفاده از جارو برقی پاکسازی نشده اند را با استفاده از برس به طور کامل تمیز کنید.

اگر دسترسی به برس ندارید بایستی با استفاده از یک دستمال نرم با احتیاط این بخش را تمیز کنید.

نصب مجدد پنل پشتی

بعد از پایان نظافت خود بایستی پنل را در محل اصلی خود مجددا نصب کرده و سپس سیم برق یخچال را به پریز وصل کنید.

نظافت دوره ای کندانسور یخچال

 

کندانسور یخچال

 

وجود آلودگی در هر قطعه ای از یخچال می تواند منجر به عدم عملکرد صحیح و همچنین ایجاد مشکل در دیگر قطعات یخچال شود در نتیجه بایستی به طور دوره ای به نظافت یخچال خود بپردازید تا از بروز هر گونه مشکلی در اثر آلودگی در قطعات یخچال پیشگیری کنید.

بهتر است نظافت یخچال را هر 6 ماه یکبار انجام دهید البته لازم به ذکر است که محیطی که یخچال در آن مکان قرار دارد از اهمیت بسیاری برخوردار است و با توجه به محیط اطراف یخچال دوره نظافت ممکن است کوتاه تر از 6 ماه باشد.

مطالعه مفید: نحوه تمیز کردن کندانسور یخچال

انواع کندانسور یخچال

کندانسور هایی که در سیستم یخچال از آن ها استفاده می شود معمولا به سه گروه کلی تقسیم می شوند که در ادامه هر یک از آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

مطالعه مفید: آشنایی با تعمیر کمپرسور یخچال (موتور یخچال)

کندانسور هوایی

 

کندانسور هوایی

 

به این قطعه کندانسور بیرونی نیز گفته می شود و قطعه کندانسور در این مدل به صورت یک شبکه توری است که در پشت دستگاه قرار می گیرد اما این کندانسور بر خلاف گذشته که کاربرد گسترده تری در ساختار انواع یخچال داشته است، امروزه دیگر از این کندانسور در ساختار یخچال استفاده نمی شود.

یکی از بهترین مزایای کندانسور هوایی عدم نیاز به نظافت در بازه زمانی کوتاه مدت است زیرا به دلیل تماس کمتر با محیط دیر تر در معرض گرد و غبار قرار می گیرد.

کندانسور پاکتی

 

کندانسور پاکتی

 

این نوع از کندانسور معمولا در نزدیکی کمپرسور نصب می شود و مجهز به یک فن خنک کننده است که این فن گرمای اطراف کندانسور را به سمت کمپرسور ارسال می کند. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این اس که این نوع کمپرسور نیاز به نظافت بیشتری نسب به دیگر انواع این قطعه دارد.

کندانسور مخفی

از این نوع کندانسور بیشتر در یخچال های نسل جدید استفاده می شود به طوری که این قطعه بین ورق و فوم بدنه یخچال قرار گرفته است و در واقع بین بدنه یخچال قرار دارد. این نوع کندانسور نیاز به نظافت کم تری دارد زیرا بدنه یخچال حرارت کندانسور را منتقل می کند و نیازی به انتقال حرارت از طریق کندانسور یخچال نیست در نتیجه امکان ورود آلودگی به این بخش وجود ندارد.

انواع مشکلات کندانسور

 

انواع مشکلات کندانسور

 

در استفاده از هر وسیله ای ممکن است با مشکلاتی در انواع قطعات آن مواجه شوید و کندانسور نیز یکی از قطعات یخچال است که امروزه از کاربرد گسترده ای در زندگی انسان ها برخوردار است.

کندانسور یخچال نیز مانند دیگر قطعات ممکن است با مشکلاتی در عملکرد خود مواجه شود که در ادامه رایج ترین علائمی که ممکن است به دلیل وجود مشکل در کندانسور به وجود آیند را به شما معرفی خواهیم کرد.

  • افزایش حرارت موتور یخچال
  • افزایش حرارت بدنه یخچال
  • عدم عملکرد مناسب فریزر
  • عدم سرمایش کافی در فریزر یا یخچال
  • فعالیت دائمی یخچال(یکسره شدن موتور)
  • و…

همانطور که مشاهده می کنید علائم متفاوتی مبنی بر وجود مشکل در کندانسور وجود دارند و بایستی در صورت مشاهده هر یک از این علائم از یک متخصص کمک بگیرید و تا حد امکان بدون دانش و تخصص لازم به تعمیر یخچال نپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *