صانا سرویس
تعمیرات و فروشگاه
Menu
تلفن
05138721212
09150881992
آدرس
مشهد، بلوار پیروزی، بلوار رضوی، ابتدای رضوی 22، فاز تجاری، پلاک 5
05138721212
09150881992
مشهد، بلوار پیروزی، بلوار رضوی، ابتدای رضوی 22، فاز تجاری، پلاک 5
یخچال فریزر ها از قطعات و تجهیزات زیادی ساخته می شوند که این امر باعث بروز خرابی ها و مشکلات متعددی در آن ها خواهد شد. یکی از مهم ترین قطعات موجود در یخچال فریز ها فن است که وظیفه جا به جایی و خنک کردن یخچال را بر عهده دارد. این قطعه با از بین بردن هوای گرم دستگاه باعث خنک شدن و گردش هوای خنک در یخچال می شود. در گذشته یخچال ها فاقد فن بودند و فرآیند خنک سازی یخچال را اواپراتور انجام می داد. با پیشرفت فناوری و تولید فن ها، یخچال ها سرما را به صورت یکنواخت در سطح یخچال توزیع می کردند.
در این مقاله در رابطه با فن یخچال، مشکلات آن و رفع آن ها صحبت کرده ایم تا شما را به صورت کامل با این قطعه مهم آشنا کنیم و اگر فن یخچال شما دچار خرابی شده است بتوانید با انجام اقدامات لازم به رفع این مشکل بپردازید و از خراب شدن بیشتر یخچال جلوگیری کنید.
در صورت مشاهده هر گونه مشکل در لوازم خانگی و نیاز به مشاوره یا عیب یابی لوازم خود می توانید با ثبت درخواست سرویس در محل، در کمتر از 30 دقیقه خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنید.
هنگامی که برودت داخلی یخچال کم شود رموستات یا سنسور تنظیم دما به کمپرسور فرمان شروع به کار را می دهد. با شروع شدن کار کمپرسور فن هم شروع به کار خواهد کرد و با متوقف شدن عملکرد کمپرسور، کار فن نیز به متوقف می شود. در صورتی که درب یخچال باز شود فعالیت فن نیز قطع می شود. پس از استفاده اگر درب یخچال را ببندید و کمپرسور شروع به کار کند، فن هم با دستور پذیری شروع به کار خواهد کرد.
عوامل متعددی باعث می شوند که مواد غذایی و نوشیدنی هایی که در یخچال قرار می دهید خنک شوند. در ابتدا فن اواپراتور هوا را از یخچال می گیرد و به کویل های اواپراتور انتقال می دهد. برد موجود در داخل کویل های اواپراتور برای افزایش سرعت در خنک کردن مواد و اقلام غذایی موجود در یخچال، هوای سرد را خارج می کند. کمپرسور مبرد مایع را به گاز تبدیل و آن ها را به کویل های کندانسور می دمد. در نهایت مبرد گازی را خنک می کند و با این روش گرما از داخل یخچال خارج می شود.
مطالعه مفید: معرفی 13 مورد از قطعات یخچال
در ابتدا باید گفت یخچال هایی که سیستم های آن ها معمولی و ساده است، بدون فن می باشند. به طور معمول در بعضی از یخچال فریزر ها یک فن تعبیه و در بعضی دیگر دو فن وجود دارد و در برخی از یخچال های ساید بای ساید که دو اواپراتور دارند سه فن تعبیه شده است.
به طور کلی هرکجا که اواپراتور باشد، فن نیز تعبیه می شود. به دلیل قدرت بالای کمپرسور در مدل یخچال فریزر های ساید بای ساید در کنار کمپرسور فن تعبیه شده است. در یخچال فریزر های جدید که دارای دو فن می باشند، خنک کردن کمپرسور و رساندن برودت به داخل یخچال از جمله وظایف آن ها می باشد و در دستگاه هایی که دارای یک فن هستند، سیستم خنک کننده موتور آن ها با برگشت گاز امکان پذیر است و تنها قسمت اپراتور دارای فن می باشد.
وظیفه فن اواپراتور انتقال سرما می باشد؛ همچنین وظیفه خنک کردن موتور بر عهده فن کمپرسور است و در انتها وظیفه فن در یخچال انتقال برودت و خنک کردن می باشد. با وجود انواع مختلفی از مدل های یخچال فریزر، فن ها نیز در انواع مختلفی طراحی می شوند که در ادامه آن ها را شرح داده ایم.
در بیشتر یخچال های ساخت جدید، فن کندانسور یا خنک کننده وجود دارد که وظیفه خنک کردن کمپرسور را بر عهده دارد. در اغلب یخچال فریزر ها فن کندانسور کنار کمپرسور و در زیر سیستم یخچال فریزر تعبیه می شود. این نوع فن هوا را از میان سیم پیچ های کمپرسور عبور داده و با این روش دمای موجود در این ناحیه را از بین برده و در نتیجه باعث خنک شدن سیستم می شود.
فن اواپراتور در داخل فریزر یا یخچال جایگذاری می شود و در بعضی از مدل ها دو اپراتور وجود دارد که هم می تواند در یخچال و هم در فریزر جانمایی شود. به طور کلی هرکجا که اپراتور باشد، فن نیز برای انتقال سرما جایگذاری شده. در صورت به گوش رسیدن صدای ناهنجار از ناحیه فریزر، ممکن است مشکل از قسمت فن اواپراتور باشد که باید برای تعمیر آن اقدامات لازم انجام گردد.
مطالعه مفید: آشنایی با فیلر یخچال و عوارض عدم تعویض آن
در این قسمت علل های مختلف و نواقص موجود در سیستم فن یخچال را مورد بررسی قرار می دهیم.
پس از استفاده از یخچال فریزر در مدت زمان زیاد و یا در شرایطی که گرد و غبار و کثیفی در محیط مورد استفاده زیاد باشد، گرد و غبار بر روی فن کنار کمپرسور می نشیند و در نحوه عملکرد مشکل ایجاد می کند. لذا باید در جانمایی یخچال در جایی که کمترین گرد و غبار و یا آلودگی دیگری وجود دارد دقت لازم را به کار گرفت. در صورتی که یخچال فریزر در قسمتی به کارگیری می شود که گرد و خاک زیادی دارد، می توان با استفاده از جاروبرقی به تمیزی گرد و خاک پشت یخچال فریزر پرداخت و یا اینکه با استفاده از یک دستمال مرطوب گرد و خاک روی فن را گرفت.
از اقدامات استفاده بهینه تر از فن میتوان به روغن کاری میل شفت فن اشاره کرد که باعث بهبود عملکرد آن می شود. با باز و بسته کردن کشو های فریزر و یا بدنه آن، پروانه های فن فریزر آسیب می بینند. پس باید توجه نمود که اگر صدای یخچال از قسمت فن باشد باید حتماً دقت کرد که فن فریزر به کشو های آن و یا بدنه آن برخورد نکرده باشد.
گرفتگی لوله فاضلاب یخچال بنا به دلایل مختلف باعث یخ زدن در کنار فن های فریزر می شود و در نتیجه برخورد پروانه فن با یخ های ایجاد شده از قسمت لوله فاضلاب یخچال باعث آسیب رسیدن به پره های فن می شود.
نوسانات برق نیز می توانند به فن آسیب برسانند. یکی از تدبیراتی که می توان برای رفع نوسانات مشکل برق به کار گرفت استفاده از محافظ برق می باشد.
در صورتی که فن یخچال کار نمی کند، ابتدا باید چک شود تا اتصالات آن با برد الکترونیکی نقصی نداشته باشد سوکت فن را بازدید و چک شود که به درستی متصل شده باشد. در ادامه مقاله مراحل تست فن یخچال را توضیح داده ایم.
یکی از نکات مهم این است که چگونه باید تشخیص دهیم فن یخچال دچار خرابی و آسیب شده است. علائمی که نشان دهنده خرابی فن های یخچال می باشند عبارتند از:
مطالعه مفید: علائم و خرابی فن یخچال چیست؟
برای تست خرابی فن توصیه می شود که یخچال را از برق جدا کنید، اما اگر یخچال شما دارای فن های معمولی که اینورتر نمی باشند است، می توانید فن را با برق مستقیم تست نمایید.
بعد از قطع برق مستقیم برق، ولتاژ 220 را به فن متصل می کنیم. در این مرحله عکس العمل فن به دو صورت خواهد بود.
اگر فن شروع به کار کند، نشان دهنده این است که برق رسانی به فن مشکل داشته است.
در صورتی که فن شروع به کار نکرد و عدد صفر نشان داده شد، به این معنی است که فن دچار آسیب شده است. برای رفع این مشکل باید یک فن جدید را جایگزین فن معیوب کنید.
اگر فن دستگاه شما خراب شده است و تعمیر آن بی فایده است، باید اقدام به تعویض آن کنید. برای انجام این کار مراحل زیر باید طی شود.
اولین مرحله استفاده از پیچ گوشتی، دستکش ایمنی، انبردست و دیگر لوازم مورد نیاز است.
برای تعویض فن باید برق یخچال را قطع کنید تا آسیبی به شما وارد نشود.
در صورتی که فن های پشت یخچال دچار خرابی شده باشند، لازم است یخچال را جا به جا کنید و کمی به سمت جلو بکشید که به راحتی بتوان به فن دسترسی داشت.
اگر فن های داحلی یخچال درچار آسیب شده اند، باید محفظه مربوط به فن را باز کرد.
سپس گرد و غبار و آلودگی های روی فن را پاک کنید و سوکت ها و اتصالات آن را باز نمایید.
اکنون نوبت به نصب فن جدید رسیده است. برای این کار لازم است پروانه فن را برد روی جایگاه خود قرار دهید و اتصالات مربوطه را وصل نمایید.
در نهایت تیغه، سوکت و سایر اتصالات فن را به ترتیب متصل کنید و پیچ های محفظه را نیز با استفاده از پیچ گوشتی ببندید.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به صانا سرویس می باشد.