صانا سرویس
تعمیرات و فروشگاه
Menu
تلفن
05138721212
09150881992
آدرس
مشهد، بلوار پیروزی، بلوار رضوی، ابتدای رضوی 22، فاز تجاری، پلاک 5
05138721212
09150881992
مشهد، بلوار پیروزی، بلوار رضوی، ابتدای رضوی 22، فاز تجاری، پلاک 5
یخچال یکی از مهم ترین لوازم خانگی است که در اغلب خانه ها وجود دارد. همان طور که می دانید این دستگاه از قطعات و تجهیزات زیادی تشکیل شده است که عملکرد هر کدام از آن ها به عملکرد سایر قطعات یخچال بستگی دارد. یکی از قطعات مهم در یخچال ها سنسور دما می باشد. این قطعه وظیفه بررسی و حفظ دما یخچال را برعهده دارد. عملکرد صحیح سنسور دما یخچال باعث عملکرد صحیح سایر قطعات می شود و از فاسد شدن مواد غذایی موجود در یخچال جلوگیری می کند.
در ادامه این مقاله وظایف و عملکرد سنسور دما یخچال را به صورت کامل توضیح داده ایم و برای راهنمایی بیشتر به شما در رابطه با علائم و دلایل خراب شدن این قطعه مهم نیز صحبت کرده ایم.
در صورت مشاهده هر گونه مشکل در لوازم خانگی و نیاز به مشاوره یا عیب یابی لوازم خود می توانید با ثبت درخواست سرویس در محل، در کمتر از 30 دقیقه خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنید.
سنسور دما یخچال یکی از قطعات موجود در یخچال و فریزر می باشد که با توجه به میزان دما وظیفه افزایش و کاهش مقاومت هدایت الکتریکی را بر عهده دارد. این قطعه دمای یخچال را بررسی می کند و در صورت افزایش دما برای رفع مشکل با کنترل پنل ارتباط برقرار می کند و دمای دستگاه را حفظ می کند. یکی دیگر از وظایف سنسور جلوگیری از سرد شدن بیش از حد و گرفتگی یخچال و فریزر می باشد.
این قطعه یکی از تجهیزات و تکنولوژی های جدید است که برای بهبود عملکرد انواع یخچال فریزر ها طراحی و ساخته می شود. سنسور دما یخچال بخشی از یخچال است که دما و رطوبت محیط داخلی و خارجی یخچال را اندازه گیری می کند و به برد الکتریکی موجود در یخچال ارسال می کند و در نهایت دمای مورد نظر بر روی صفحه نمایش نشان داده می شود.
مطالعه مفید: +5 مورد از مهم ترین نکات تنظیم درجه یخچال
سنسور ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند و در صورتی که اگر هر کدام از آن ها دچار خرابی شود، می تواند باعث ایجاد اختلال در عملکرد یخچال و فریزر شود. به طور کلی وظیفه سنسور ها تبدیل کمیت فیزیکی مشخص به کمیت الکتریکی می باشد؛ چرا که سیستم های کنترلی الکترونیکی توانایی درک کمیت های غیر الکتریکی را ندارند.
علاوه بر سنسور دما یخچال که وظیفه اندازه گیری دمای داخل یخچال را به عهده دارد، سنسور ها در انواع مختلفی ساخته می شود که هر کدام از آن ها بر اساس سیستم خاص خود وظایف مهم و متفاوتی را بر عهده دارد. سایر انواع سنسور های یخچال عبارتند از:
سنسور دیفراست به یخچال کمک می کند که یخ زدایی به میزان لازم انجام شود. این سنسور به دمای هیتر هنگام فرآیند یخ زدایی نظارت می کند و کنترل آن را بر عهده دارد. عملکرد صحیح سنسور دیفراست باعث عملکرد صحیح هیتر یخچال می شود و در نتیجه از ایجاد برفک در یخچال فریزر جلوگیری خواهد شد.
سنسور دمای محیط که با نام ترمیستور نیز شناخته می شود، وظیفه اندازه گیری دمای محیط یخچال را بر عهده دارد. اندازه گیری درمان محیط یخچال برای تنظیم و کنترل میزان ولتاژ وارد شده به کمپرسور انجام می شود.
سنسور درب وضعیت باز یا بسته بودن درب یخچال را به برد یخچال ارسال خواهد کرد تا در صورت باز بودن طولانی مدت درب یخچال، با ایجاد صدا به کاربر هشدار داده شود. بستن سریع تر درب باعث می شود هوای گرم به داخل یخچال وارد نشود و در نتیجه از آسیب دیدن مواد غذایی موجود در یخچال جلوگیری خواهد شد.
سنسور دمای کمپرسور به دمای کمپرسور یخچال نظارت می کند و از آن محافظت خواهد کرد. در صورتی که دمای کمپرسور از حد مجاز بیشتر شود، این سنسور به برد یخچال اطلاع می دهد و کمپرسور قطع خواهد شد.
سنسور دیسپنسر یا آبریز در برخی از یخچال های امروزی تعبیه می شوند و وظیفه آن ها تشخیص قرار گرفتن لیوان است. این سنسور یخچال به برد اطلاع می دهد که لیوان در محل قرار گرفته است و برد نیز فرمان خروج آب را به سیستم می دهد. این نوع سنسور ها در دو نوع مکانیکی و نوری ساخته می شوند.
همان طور که تا این بخش از مقاله گفته شد سنسور ها از اهمیت بالایی برخوردارند و بروز آسیب و مشکل در آن ها باعث ایجاد اختلال در عملکرد سایر قطعات موجود در یخچال می شود. دلایل خرابی سنسور دما یخچال عبارتند از:
با گذشت زمان و پایان عمر مفید سنسور ممکن است سنسور خراب شود و عملکرد آن دچار اختلال شود.
همچنین ممکن است سنسور در اثر آب یا شرایط آب و هوایی مرطوب دچار زنگ زدگی شود.
حمل نامناسب یخچال و فریزر باعث بروز آسیب فیزیکی در سنسور یخچال خواهد شد.
یکی دیگر از دلایل خرابی سنسور دما یخچال وجود اشکال در برد یا نوسانات برق می باشد که باعث رسیدن ولتاژ بیش از حد به سنسور و سوختن آن خواهد شد.
مطالعه مفید: آشنایی با رایج ترین علائم خرابی برد یخچال
سنسور دمای یخچال باعث تنظیم دمای یخچال می شود و از تشکیل بیش از حد برفک جلوگیری می کند. در ادامه مهم ترین علائم خرابی سنسور یخچال را نام برده ایم.
یکی از علائم رایج که نشان دهنده خرابی سنسور یخچال می باشد، روشن نشدن چراغ داخل یخچال هنگام باز کردن درب آن است.
تشکیل لایه ضخیمی از یخ یا برفک زدن یخچال فریزر نیز از علائم خرابی سنسور دما می باشد. برفک از گردش هوای سرد جلوگیری می کند و کارایی یخچال را کاهش می دهد.
خراب شدن سنسور یخچال باعث از کار افتادن سیستم هشدار هنگام باز بودن درب یخچال به مدت زمان طولانی می شود.
یخچال توانایی تثبیت دمای داخلی خود را از دست می دهد و دمای داخل آن به طور مداوم تغییر می کند که ممکن است باعث فاسد شدن مواد غذایی شود.
کمپرسور یخچال قطعه ای است که برای آب کردن برفک به طور متناوب روشن و خاموش می شود و دمای مناسب یخچال را حفظ می کند. در صورت خراب شدن سنسور یخچال عملکرد کمپرسور دچار مشکل می شود و ممکن است بیش از حد کار کند.
با مشاهده علائم خرابی سنسور دما یخچال باید آن را چک کنید. با بروز خرابی های فیزیکی مانند شکستگی، زنگ زدگی، برآمدگی و غیره تنها با دیدن سنسور می توان به خرابی آن پی برد. اما در بسیاری از خرابی ها برای تست این قطعه نیاز به یک تعمیرکار متخصص و ماهر است و ابزاری مانند مولتی متر می باشد.
در ابتدا باید یخچال را از برق بکشید و با مطالعه دفترچه راهنما محل قرارگیری سنسور یخچال را پیدا کنید. مولتی متر را در حالت اندازه گیری اهم قرار دهید و دو سیم متصل به سنسور را به پایه مولتی متر متصل کنید و مقدار مقاومت را اندازه بگیرید.
مقدار مقاومت مورد انتظار سنسور یخچال در دفترچه راهنما نوشته شده است که باید مقاومت نشان داده شده در مولتی متر را با آن مقایسه کنید. اختلاف آن ها نباید بیشتر از ۱۰ درصد باشد.
در نهایت می توان سنسور یخچال را در لیوان آب یخ قرار داد و مقدار اندازه گیری شده را با مقاومت نوشته شده برای صفر درجه در دفترچه راهنما مقایسه کرد.
مطالعه مفید: روش تعویض سنسور دما یخچال فریزر
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به صانا سرویس می باشد.